BUBBELS | Let’s talk about sekt, baby
De feestdagen komen er weer aan en dat betekent natuurlijk bubbels, bubbels en nog meer bubbels. Cava, Champagne of Prosecco? Nope! We willen je voorstellen aan de underdog van de bubbels: Sekt.
De feestdagen komen er weer aan en dat betekent natuurlijk bubbels, bubbels en nog meer bubbels. Cava, Champagne of Prosecco? Nope! We willen je voorstellen aan de underdog van de bubbels: Sekt.
Zeg, ken jij Refosco al? Zoveel streken, zoveel druiven. In Italië zijn ze allemaal, per regio, trots op ‘hun’ inheemse druif. Primitivo, Sangiovese, Barbera? Nou, nee. Wat dacht je van de obscure druif Refosco?
Zon, zee, strand, maar ook adembenemende natuur, heerlijke pasta’s, authentieke mensen én geweldige wijnen. Allemaal te vinden op dit prachtige Italiaanse eiland: Sicilië. Niet alleen de perfecte plek om bruin te worden, maar ook dé place to be wanneer je van goede wijnen en gastronomie houdt.
Een wijn met, vroeger, een twijfelachtige reputatie: door velen werd Riesling gezien als een zoete witte wijn die in drie liter pakken te krijgen was bij de supermarkt. Dat ook. Maar je kunt wel zeggen dat Riesling een comeback heeft gemaakt..
Allora, Italia! Bekend om haar pasta’s, temperament en niet te vergeten: wijn! Want dat kunnen ze als geen ander, wijn maken. Europa’s numero uno wijn producent. Wij zijn fan, maar dat is geen verrassing. We nemen je mee naar het magistrale Piemonte…
Nee, nee, nee… Rioja is niet het Spaanse woord voor rode wijn. Ja, de meest prestigieuze Spaanse rode wijnen komen uit de Rioja streek, maar er worden ook parels van witte wijnen geproduceerd.
Pinot Noir, het kinkt zo chic! Het smaakt ook chic. Spätburgunder daarentegen klinkt een stuk boerser, dat is het dan ook. Maar toch eigenlijk zijn die twee ook wel weer hetzelfde. Snap je? Pinot Noir is wereldwijd bekend als de ster van de Franse Bourgogne, Spätburgunder verovert langzaam de wijnwereld.
Volgens mij heb ik het al wel vaker gezegd. Als de bladeren van de bomen dwarrelen en de open haard weer aan kan, dan krijg ik zin in een verwarmend glas Port! En een kaasje erbij natuurlijk, ook al is dat geen Portugees gebruik, daar snoepen ze er liever een reep chocolade bij hun glas ‘Porto’. Of Port?
Iedere woensdag een weetje uit de wijnwereld. Tijd voor deel 3!
Zoals ik in mijn vorige blogpost al had verteld, is het voorjaar altijd de tijd van het jaar voor nieuwe dingen. Nu vinden we elk jaar wel één of twee nieuwe wijnhuizen waar we zo blij van worden dat we er pallets vol van bestellen, maar dit jaar zijn dat er wel héél veel. Met hernieuwd enthousiasme kunnen we jullie dan weer helpen aan de lekkerste wijnen.
Iedere woensdag een weetje uit de wijnwereld. Tijd voor deel 2!
Elk jaar staan maart en april voor ons in het teken van de wijnbeurzen. Het is natuurlijk altijd belangrijk om je collectie up to date te houden en verder te verfijnen. Onze beursdagen zijn dan ook altijd volgepland met afspraken bij onze huidige wijnhuizen.
Wijnhandel Pandora’s Bottle Gespecialiseerde Wijnhandel en Importeur in Centrum Gouda
© Copyright 2024 Powered by Globemrk Digital Studio | Wijnhandel Pandora’s Bottle